Aktiv afslapning med havearbejde

You are currently viewing Aktiv afslapning med havearbejde

Slå to fluer med et smæk og hold dig selv aktiv, mens du tager hånd om dine grønne venner i haven. Frisk luft og natur er uden tvivl en af de bedste opskrifter på et sundere liv. Ved at fordybe dig i naturens grønne landskab, stimulerer du din sindsro samtidig med at du holder dig aktivt beskæftiget og får bevæget din krop. I en hverdag, som i høj grad er præget af travlhed, er det svært at finde et tidsrum, hvori man ordentlig kan fordybe sig i sine fritidsinteresse. Havearbejde er bevist at være afslappende for både krop og sjæl. Om du blot har en lille køkkenhave eller et større grønt areal, er havearbejde den perfekte aktivitet til dig, som ønsker en afslappende aktivitet i dit eget hjem.

Motion i haven

Du behøver hverken trække i løbeskoene eller besøge fitnesscenteret, for at få din daglige bevægelse ind i hverdagen. Havearbejde, om det drejer sig om hækkeklip eller potteplantning, kan have en enorm indflydelse på din kondition og samtidig dit mentale overskud. Foruden den afslappende effekt, som havearbejde har, giver det også et ansvar og et formål, til at opretholde de gode vaner, så man kommer ud i haven og vedligeholder sine grønne venner. Der er en tilfredsstillende udvikling, ved at se ens arbejde gro, derfor sikrer du også motivationen til at vedligeholde dit havearbejde.

 Sundt for både haven og dig

Samtidig er det bevidst, at havearbejdet faktisk også forbrænder kalorier! Selvom du ikke mærker, at du bruger din krop på samme måde som på en løbetur, så kan under en halv time i haven forbrænde mere end en banan.

Du kan nemt få aktiv afslapning ind i din dagligdag, og holde dig selv i gang ved at få grønne fingre.

Læs mere om motion her her for gode tips til dig, som ønsker at holde dig aktiv. 

Leave a Reply